Tozo regeling per 1 juni (Tozo 2)                                                   

(Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

 

 

Tozo regeling per 1 juni (Tozo 2)                                                   

(Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

 

Ingangsdatum: 1 juni 2020
Looptijd: tot 1 september 2020 (voorlopig)
Waar aan te vragen: Gemeente woonplaats ondernemer
Aan te vragen vanaf: Informeer bij je gemeente
Uitvoering: Gemeente

 

Regelwijziging t.o.v. de eerste regeling.
Tozo 2 gaat lopen van 1 juni tot en met 31 augustus. Het is mogelijk om deze met terugwerkende kracht aan te vragen. Heeft U geen Tozo 1 uitkering gehad? Dan kunt U deze aanvragen bij uw woongemeente.

Heeft u al een Tozo uitkering ontvangen in de eerste periode, dan kun je middels een verkorte aanvraag bij de gemeente deze indienen zodra deze de aanvraagprocedure gereed heeft. Hou hiervoor de website van uw woongemeente in de gaten.

Vanaf de start van de Tozo 2 zal de partner inkomenstoets gaan worden uitgevoerd als je een aanvullende uitkering voor levensonderhoud aanvraagt. Als het huishoudinkomen boven het sociaal minimum uitkomt, kun je geen aanspraak meer maken op de Tozo-2 uitkering voor levensonderhoud.

Voor aanvraag van lening bedrijfskapitaal geldt vanaf nu dat je moet verklaren dat er geen surseance van betaling of faillissement is aangevraagd voor jezelf, de onderneming of één van de vennoten waarmee je samenwerkt.

Indien je in de vervolgregeling een lening aanvraagt voor bedrijfskrediet door liquiditeitsproblemen is dit mogelijk. Echter is er een maximum bedrag van €10.157 voor beide regelingen bij elkaar opgeteld.

 

Externe informatie

Rijksoverheid: aanvragen tozo & overzicht financiële regelingen

Krijg ik tozo: klik hier

KVK: coronaloket

 

 

De teksten in dit document zijn met zorg samen gesteld maar blijven een interpretatie van de voor ons beschikbare informatie. Er kunnen aan dit document geen rechten ontleend worden. Nieuwe regels of aanvullingen dienen zich soms dagelijks aan, kijk daarom altijd bij de bronvermelding en bij de betrokken uitvoerende instanties voor de laatste informatie en de geldende voorwaarden.