DIENSTEN

Loonserviceburo is gespecialiseerd in loonadministratie en alles wat daar direct en indirect mee te maken heeft. Zij biedt haar diensten aan via een netwerk van accountants- en administratiekantoren. 

Loonadministratie

Het verzorgen van de loonadministratie is voor ons een hoofdactiviteit. Binnen onze organisatie verzorgen wij momenteel de loonadministratie van ruim twee duizend bedrijven in een diversiteit aan branches. Onze salarisadministrateurs spreken de taal van de ondernemer en onderhouden korte lijnen met hen. Zo is de ondernemer verzekerd van een gedegen loonadministratie en volledige ondersteuning op de vlakken waar de werkgever graag wordt bijgestaan. Niet iedere ondernemer is administratief onderlegd, dat is ook geen enkel probleem. Bij Loonserviceburo weten wij dat de ene ondernemer de andere niet is, daarom wordt de dienstverlening afgestemd op de ondernemer zodat op de juiste ondersteuning kan worden gerekend.

Loonserviceburo heeft te maken met ruim honderd bedrijfstak cao’s in alle branches. Ook in afwijkende sectoren zoals uitzend, (af)bouw, artiesten, fysio, .. is ruime ervaring aanwezig. Wij kennen de branches en hun specifieke uitzonderingen, hier doet de werkgever zijn voordeel mee.

De dienstverlening omvat de complete verzorging van de loonadministratie. Vanzelfsprekend hoort het verzorgen van de loonstroken, de jaaropgaven en diverse overige overzichten bij de standaard dienstverlening, alsmede het opstellen en insturen van de loonaangifte. Afhankelijk van de wensen van de werkgever kan ook de pensioenadministratie worden verzorgd. Met de meeste pensioenfondsen hebben wij een digitale koppeling waardoor de aangifte veelal zonder meerkosten kan worden verzorgd.

Loonserviceburo beschikt over een eigen werkgeversportaal waarop zowel de werkgever als het accountants- of administratiekantoor toegang heeft. Het werkgeversportaal heeft een veilige SSL communicatie en voldoet daarmee ruimschoots aan de AVG wetgeving. Via dit portaal heeft iedereen snel toegang tot loonstroken, overzichten of bijvoorbeeld de journaalposten. De journaalposten kunnen digitaal worden aangeleverd zodat deze direct kunnen worden ingelezen in de boekhouding. Voor de loonbetalingen kan een SEPA bestand worden aangeboden. Het werkgeversportaal geeft de werkgever of de accountant tevens de mogelijkheid om berichten en bestanden naar Loonserviceburo te sturen, zodat gevoelige gegevens niet over het open internet gaan. Ook de gegevens van nieuwe werknemers kunnen eenvoudig via dit portaal worden aangeleverd.

Advies

Advies is een ruim begrip. Het advieswerk waarvoor Loonserviceburo kan worden ingeschakeld is al net zo divers. Bij advieswerk spreken we niet over de praktische vragen rond de loonverwerking, dit kan ook een advieskant hebben maar deze ondersteuning is reeds inbegrepen bij de loonverwerking. Met advies doelen we in deze op de grotere vraagstukken, dit kan bijvoorbeeld het doorrekenen van de actuele loonkosten per productief uur zijn, maar ook een werkingssfeer onderzoek of ondersteuning in het beloningsbeleid. Uiteraard kan het ook een arbeidsrechtelijk vraagstuk zijn of juist een advies hoe er zo fiscaal vriendelijk mogelijk beloond kan worden.

Behoefte aan advies? Benader ons, op basis van het onderwerp zal een afspraak worden ingepland met de juiste specialist binnen onze organisatie. Deze afspraak zal in overleg telefonisch zijn of in persoon bij u of bij Loonserviceburo op kantoor. Als u structurele ondersteuning wenst is het uiteraard ook mogelijk hier afspraken over te maken.

Personeel & Organisatie

Zijn uw personeelsdossiers op orde? Of bent u te veel tijd kwijt met het aannemen of juist ontslaan van personeel. Ook daarin kunnen wij ondersteuning bieden. Wij kunnen bijstaan in het opstellen van contracten, het belonings- en personeelsbeleid en vele andere personeelszaken. Veelal wordt dit in abonnementsvorm opgepakt zodat ook de personeelsdossiers regelmatig worden gecontroleerd en bijgewerkt. Wij komen hiervoor op locatie en in overleg wordt bepaald welke werkzaamheden worden opgepakt. Hierbij kan gedacht worden aan de controle op de inschaling, cao toepassing, herzien van de arbeidsvoorwaarden, het opstellen van de contracten voor een auto van de zaak, maar ook de voorbereiding op de functioneringsgesprekken.

De werkzaamheden op het gebied van Personeel & Organisatie vinden bij voorkeur in een abonnementsvorm plaats. Uiteraard zijn ad-hoc werkzaamheden ook mogelijk, denk hierbij aan het contract voor een nieuwe werknemer wat doorgaans niet kan wachten.

Aanvullende producten

Loonserviceburo is zoveel meer als enkel een salarisverwerker, naast de salarisadministratie en advies bieden wij een breed pallet aan producten zodat werkgevers maximaal ontzorgd worden. Denk hierbij aan een arbodienst al dan niet met een passende verzuimverzekering. Vraag vrijblijvend een offerte aan.