TVL (Tegemoetkoming vaste lasten mkb)

 

 

 

 

 

 

TVL (Tegemoetkoming vaste lasten mkb)

Ingangsdatum : 1 juni
Looptijd: tot 1 oktober 2020
Waar aan te vragen: RVO
Aan te vragen vanaf: medio juni
Uitvoering: RVO

 

Regeling

Deze regeling voorziet in tegemoetkoming van het betalen van een deel van de vaste lasten van bedrijven welke minimaal 30% omzetverlies hebben ten gevolge van de corona crisis. Dit tot een bedrag van maximaal €50.000. De regeling is bedoeld voor bedrijven welke veel omzet hebben verloren en daardoor in de problemen komen bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Ondernemers welke gebruik mochten maken van de TOGS, mogen ook van deze regeling gebruik maken, dit zijn o.a. horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters. Op een lijst met vastgestelde SBI – codes kun je achterhalen of je voor deze regeling in aanmerking komt.

 

SBI Code afwijkend
SBI code is leidend. Ben je van mening dat je geen juiste SBI code hebt kun je deze laten wijzigen door hier te klikken.

 

Voorwaarden

  • Maximaal 250 werknemers. Controle middels inschrijving KvK handelsregister.
  • Minimaal 30% omzet verloren ten gevolge van de corona crisis.
  • SBI – code staat op de lijst met vastgestelde SBI- codes.
  • Het bedrijf dient voor 15 maart 2020 te zijn opgericht en is ingeschreven in het KvK Handelsregister.
  • Bedrijf heeft een vestiging in Nederland, en minimaal 1 vestiging heeft een ander adres dan het privéadres van de eigenaar of staat los van de privéwoning en heeft een eigen opgang of toegang.
  • Bedrijf mag niet failliet zijn en heeft geen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank.

 

Externe informatie

RVO: algemene informatie vind je hier. Informatie over subsidie en financieringswijzer hier.

Rijksoverheid: financiële regelingen.

 

 

De teksten in dit document zijn met zorg samen gesteld maar blijven een interpretatie van de voor ons beschikbare informatie. Er kunnen aan dit document geen rechten ontleend worden. Nieuwe regels of aanvullingen dienen zich soms dagelijks aan, kijk daarom altijd bij de bronvermelding en bij de betrokken uitvoerende instanties voor de laatste informatie en de geldende voorwaarden.