Betaald ouderschapsverlof
Nieuws
Betaald ouderschapsverlof

Per 2 augustus wordt het ouderschapsverlof voor een medewerker uitgebreid. Op dit moment kan een medewerker namelijk kiezen om 26 keer het aantal uren per week opnemen. Dit verlof is op dit moment onbetaald. Vanaf 2 augustus kan de medewerker ook betaald aanvullend ouderschapsverlof aanvragen.

Situatie per 2 augustus 2022
Van de 26 weken ouderschapsverlof heeft de werknemer nu recht op 9 weken betaald verlof. Dit moet wel binnen 1 jaar na de geboorte van het kind opgenomen worden. De hoogte van de uitkering is 70% van het dagloon (nooit hoger dan het maximum dagloon)

Hoe vraag ik de WAZO uitkering aan voor mijn werknemer
Via het werkgeversportaal van het UWV kun je deze aanvragen. Let op: De uitkering kun je pas achteraf aanvragen nadat je werknemer minimaal 1 keer het aantal uren van zijn werkweek als verlof heeft opgenomen. Je kunt de uitkering alleen voor hele werkweken aanvragen je mag 3 betaalverzoeken doen.

We merken dat dit veel vragen oproept bij medewerkers, maar ook bij werkgevers. Loonserviceburo heeft de kennis in huis om je goed de informeren om zo samen met je medewerker te bepalen welk verlof opgenomen wordt.

prev
next

Leave a Comment