#3 Regelingen m.b.t. COVID-19 (Corona)
Nieuws
#3 Regelingen m.b.t. COVID-19 (Corona)

 

NOW 3.0 (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid)

De aanvraag gaat middels het UWV en kan vanaf maandag 16 november worden aangevraagd voor wat betreft het eerste tijdvak. Voor het 2e tijdvak start de beoogde aanvraagperiode op 15 februari 2021 en voor de derde periode wordt gestreefd naar een aanvraagperiode tussen 17 mei 2021 en 13 juni 2021. Houdt de website UWV en rijksoverheid in de gaten voor de openstelling.

 

Tozo regeling per 1 juni (Tozo 2)

(Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

Regeling voor zelfstandig ondernemers, waaronder o.a.  ZZP’ers en DGA’s gaat verlengd worden met 3 maanden. Deze verlengde regeling (Tozo 2) loopt vanaf 1 juni tot en met 31 augustus 2020. Deze is met terugwerkende kracht aan te vragen bij uw woongemeente.

 

TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb)     

Deze regeling helpt mkb bedrijven met maximaal 250 werknemers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Tegemoetkoming is gericht op ondernemingen welke veel omzet verliezen (ten minste 30%) door de corona crisis en daardoor in de problemen komen met het betalen van de vaste lasten. Aanvragen is vanaf medio juni 2020 mogelijk bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

TOFA (Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten)

De regeling is bedoeld voor flexibele krachten die niet in aanmerking komen voor WW of bijstand, maar wel van hun inkomen afhankelijk zijn om vaste lasten te betalen of hun gezin te onderhouden.

 

De teksten in dit document zijn met zorg samengesteld maar blijven een interpretatie van de voor ons beschikbare informatie. Er kunnen aan dit document geen rechten ontleend worden. Nieuwe regels of aanvullingen dienen zich soms dagelijks aan, kijk daarom altijd bij de bronvermelding en bij de betrokken uitvoerende instanties voor de laatste informatie en de geldende voorwaarden.

 

 

 

prev
next

Leave a Comment